در پرسیدن سؤالاتمان خجالت نکشیم زیرا بعضی از سؤالات تا حدودی آینده زندگیمان را تضمین میکند.
نپرسیدن سؤالات مهم در دورهی نامزدی یکی از اشتباهات رایج است.
بیشتر ما در دوران نامزدی این تفکر را داریم که به هم دیگر نزدیک هستیم و دیگر نیاز نداریم از یکدیگر چنین سؤالهایی را بپرسیم، این تصورات غلط باعث دعوا و عدم تفاهم بین زوجهای جوان میشود.

خیلی از طلاقها هم به همین دلیل است زوجها پس از رفتن زیر یک سقف به این نتیجه میرسند که باهم هیچ تفاهمی ندارند، فکر کنید ببینید چه چیزی در زندگی آینده و مشترکتان نقش حیاتی دارد و نبود آنها میتواند که زندگیتان را تحت تأثیر قرار دهد؟ ابتدا همهی فکرهایتان را بکنید و پس از آن با خواستگارتان در میان بگذارید و بعد از آن تصمیم نهایی خود را بگیرید.

ابتدا آسانترین سؤال را بپرسید
بیان کردن علایق کار سختی نیست مثلاً چه قدر به سفر علاقه داریم، وقتهای آزادمان را چگونه پر میکنیم و… این سؤالات کلی یک دیدگاهی به خواستگارمان میدهد. البته این تنها قدم اول است.
دریابید که چه قدر به گفتههایش عمل میکند البته نباید شوکه شویم زیرا اکثر افراد حرفهایشان با عملشان فرق دارد.

به پول فکر نکنید اما…
پرسیدن سؤال دربارهی وضع مالی به این معنا نیست که شما پولپرست هستید. هر چه قدر هم آسان به این موضوع توجه داشته باشید بازهم باید دید دقیقی به آن داشته باشید. پرسیدن این سؤال نباید این فکر را بهطرف مقابلتان بدهد که میخواهید او را ارزشگذاری کنید. در امر خواستگاری کماهمیتترین موضوع پول است؛ اما باید دریابیم که چه قدر در اوضاع بهتر کردن زندگی نقش دارد نه اینکه چه قدر درامد دارد ممکن است در یکچشم به هم زدن همهچیزش را از دست بدهد اما باید دریابیم چه قدر هوش مالی دارد و چه قدر میتواند از نو یک زندگی خوب بسازد.

چه جور آدمی در مقابل آیینه هستیم؟
از طرف مقابل بخواهید خودش را برای ما توصیف کند و چه دیدگاهی نسبت به خود دارد این موضوع میتواند همهی زندگی را تحت تأثیر قرار دهد. از او دربارهی آینده بپرسید و بدانید چه برنامهای برای آینده ریخته است اما نباید بلندپرواز باشیم با سؤال دربارهی حال هم میتوانیم دریابیم که در آینده قرار است چهکاری را انجام دهد. البته نمیتوانیم سریع تصمیم بگیریم احتمال اینکه توان انجام دادن حرفهایش را داشته باشد نیز وجود دارد.
باید به توافق کامل برسیم
دربارهی مراسمات، ساعات و مکانهایشان به توافق برسید. مهم نیست که میتوانید مراسم بگیرید، مهم توافق است. در دوران مجردی خیلی چیزها برایمان مهم نیست اما با پایان رسیدن مجردی همان مسائل برایمان مهم میشود باید بدانیم اکثر بحثهای بیهوده به همین دلیل است.

به خانوادهاش فکر کنید
خانوادههای هم دیگر را نادیده نگیریم. خیلی از ماها فکر میکنیم ازدواج فقط بین دو نفر اتفاق میافتد، ازدواج پیوند دو خانواده است. شرایط خانوادهاش را در همهی زمینهها در نظر بگیرید: اخلاقی، فرهنگی، معنوی، مذهبی و… نیازی نیست کاملاً شبیه هم باشید اما به این فکر کنید که خانوادهها میتوانند با یکدیگر تفاهم داشته باشند. آیا رفتارهای خواستگارتان و خانوادهاش با شما همخوانی دارد یا نه؟ تنها این رفتارها بعد از ازدواج بر روی زندگیتان تأثیر نمیگذارد بلکه قبل از آنهم حتی در انجام مراسمات زندگی شمارا تحت تأثیر قرار میدهد.
شما نمیتوانید با گذشتن از اصول خود عشقتان را حفظ کنید زیرا نمیتوانیم تا آخر عمر از اصول خود دست بکشیم.

این موضوع را به آینده واگذار نکنیم
ما نمیتوانیم به مسائل زناشویی بعد از ازدواج فکر کنیم. ما باید قبل از ازدواج به این مسائل فکرکنیم بدانیم چه چیزی میخواهیم. مشاورهها میتوانند به ما کمک کنند. فهمیدن مزاج بسیار مهم است باید دریابیم که چه قدر به یکدیگر نزدیک هستیم تا میزان رضایت ما افزایش پیدا کند، این موضوع بسیار مهم است. بررسیها نشان میدهد 60 درصد از جداییها به علت نارضایتی از ارتباط زناشویی است. به این گزینه در امر خواستگاری توجه کنید.

در زندگی به عقب برگردید
او را همانطور که هست بشناسید. بسیاری از افراد به گذشته همسرشان اهمیت نمیدهند و تنها به این باور دارند که رفتار او در آینده اثر میگذارد. اگر برای ما گذشته همسرمان اهمیت داشته باشد باید به گذشته آن نگاهی کنیم؛ و از او دربارهی گذشته سؤالهایی بپرسید و به آن بگویید که برای شما مهم است.
سعی کنید از دوستان و… سؤالهایی بپرسید اما همه را باهم دشمن نکنید. از بین خاطرات، عکسها و… اطلاعات را بررسی کنید.
